Afstudeerstage Waterbouw @ Arcadis

Wij zijn op zoek naar studenten die een bijdrage willen leveren aan ons werk door een afstudeeropdracht uit te voeren in het waterbouw werkveld. We hebben twee afstudeeropdrachten geformuleerd.

Onderwerp 1: Kadeconstructie

Bij het realiseren van civiele constructies is het materiaalgebruik normaal gesproken de bepalende factor voor zowel economische als milieukosten. In dit afstudeeronderzoek focus je op het ontwerp van een kadeconstructie, waarbij je kijkt naar drie aspecten:

  • Type oplossing;
  • Probabilistisch ontwerp;
  • Beheer en onderhoud.

Je onderzoekt mogelijkheden om een bestaand ontwerp met de door jou ontwikkelde alternatieven te optimaliseren en maakt de impact (financieel en milieu)  van de optimalisaties inzichtelijk.

Onderwerp 2: Bodembescherming

Voor de stabiliteit van een kademuur is vaak een bodembescherming nodig. Arcadis is geïnteresseerd in manieren waarmee een duurzamere bodembescherming kan worden gerealiseerd. Om de bodembescherming te verduurzamen, wordt gedacht aan minder en ander materiaalgebruik. Je vergelijkt een bestaand ontwerp met de door jou ontwikkelde alternatieven en maakt de impact inzichtelijk.

Deze afstudeeropdrachten voer je uit bij de adviesgroep Waterbouw. We zijn een enthousiast team van jonge en energieke collega’s die samenwerken met zeer ervaren senior adviseurs. Wij hebben een open en cooperatieve werkcultuur en helpen elkaar continu om verder te groeien en plezier te beleven tijdens en na werktijd.

Voor meer informatie klik op deze link!

Geplaatst in Internships.