Afstuderen op hernieuwd gebruik van houten kwelschermen @ Fugro

Fugro Waterbouw is een jong en dynamisch team van veel mensen, wij werken nauw samen met partijen uit de waterbouwsector, wij ontwerpen en beoordelen, bouwen nabij, versterken dijken en leggen waterkeringen aan. Met slimme innovaties doen wij dit zo efficiënt mogelijk.

De groei van kanaaltjes onder een dijk (piping) is één van de problemen waar dijken op versterkt worden. Dit kan met zogeheten heaveschermen. Dit zijn meestal nieuwe stalen of kunststof planken. De duurzaamheid is zelfs bij energievretende recycling twijfelachtig, en de kosten liggen hoog. Aan de andere kant: “Amsterdam, die grote stad, die is gebouwd op palen” – Houten, duurzame palen, wel te verstaan. En die stad staat er al eventjes… hier zit een kans!

Uit onze projecten weten we dat onder 100 jaar oude kunstwerken nog altijd functionerende houten damwanden staan. Hout is dus misschien wel een duurzamere en goedkopere oplossing. Kunnen ze echter wel voldoen aan de huidige waterveiligheidsregels? Zijn ze aanbrengbaar? Wanneer rotten ze weg? En wanneer niet? Zijn ze echt duurzamer? En echt goedkoper?
Ga jij met ons het voortouw nemen in een betrouwbaar ontwerp van een duurzame dijkversterking?

Maatwerk op het onderwerp wat jij interessant vindt, is uiteraard altijd mogelijk!

Op zoek naar een leuk, uitdagend en technisch afstudeerproject? Neem contact op met Ben Rijneveld:

b.rijneveld@fugro.com

 

Voor meer posities bij Fugro kijk op fugro.com/careers!

Geplaatst in Internships.